Brainstorm

Met een effectieve brainstorm zet je de eerste stap tot verhogen van de betrokkenheid van je team. Intrinsieke motivatie is essentieel voor teamontwikkeling.
Een brainstorm biedt mogelijkheden om te kijken naar dát wat speelt en leeft binnen een team.
Een teamontwikkeling starten met een brainstorm kan heel verfrissend werken. Jezeker, ook als je er nog niet helemaal klaar voor bent, of de eerste vragen nog niet helder hebt. Juist dan is er ruimte om met iets nieuws te komen. Laat je verrassen door de mensen om je heen!

Ben jij op zoek naar ‘out of the box’ ideeën die mogelijk leiden tot een nieuwe oplossing?
Wil jij ideeën vanuit het team laten onstaan, zodat de betrokkenheid voorop staat?

Bij een brainstorm ga je op zoek naar vernieuwing. De input hiervoor kan vanuit alle lagen komen; directie, medewerker, deelnemer én klant!

Hoe kunnen we….

  • ellenlange vergaderingen voorkomen?
  •  sneller beslissingen nemen?
  •  meer vertrouwen krijgen in elkaar?
  • samen en nieuwe visie voor de toekomst ontwikkelen?

Dit soort vragen kunnen perfect leiden tot een brainstormsessie met jouw team.

Een brainstorm traject start altijd met een duidelijke startvraag. Je denkt al snel dat deze eenvoudig te formuleren is. Dit is echter vrijwel nooit het geval. Deze vraag gaat namelijk uiteindelijk leiden tot de daadwerkelijke brainstorm, die vervolgens de route uit gaat stippelen voor het pad naar nieuwe mogelijkheden. De vraag is de leidend voor het hele traject.

Een brainstorm kent verschillende fasen.
Van het divergeren (zoveel mogelijk ideeen bedenken) ga je naar het convergeren (op zoek naar kwaliteit). Gaandeweg de brainstormsessie stippel je vervolgens de route uit die bewandeld gaat worden.
Zo ontstaat de ontwikkeling vanuit het team!

KAIROS IN MOTION | Brainstorm
KAIROS IN MOTION | Brainstorm Team
KAIROS IN MOTION | Brainstorm spel