Team ontwikkeling

Wat kenmerkt een effectief team?
Waarom past het ene team zich vlot aan bij veranderde omstandigheden en blijft het andere in oude oplossingen hangen?

Ik ben ervan overtuigd dat een succesvolle én prettige samenwerking begint met het herkennen, waarderen en benutten van de verschillen tussen teamleden.

Daarom start ik binnen team ontwikkeling graag met het Insights model voor teameffectiviteit. Dit helpt de effectiviteit van je team te beoordelen én te vergroten.

Of het nu gaat om nieuwe medewerkers; een gehele nieuwe samenstelling van een team; óf teams waarin al voor langere tijd samengewerkt wordt. Ik duik graag met het team de diepte in.
Vaste patronen die ontstaan zijn, vaak zonder daar afspraken over te maken, bieden weinig ruimte tot vernieuwing. Juist door deze patronen van een afstand te bekijken, kun je zien of ze het team nog wel helpen.

Ik werk graag met Insights Discovery in combinatie met NLP én heb daarbij een systemische kijk op het team.

➳ Wat levert het op?

  • meer eenheid en positiviteit op de werkvloer;
  • gedreven teamleden die werken vanuit hun kracht;
  • mensen die elkaar beter begrijpen en hun communicatie op de ander kunnen aanpassen;
  • out of the box – ontwikkeling van nieuwe kansen.

Nú is het juiste moment om je team in beweging te brengen.

Insights Discovery

Insights Discovery is een inspirerende methode om teamsamenwerking te versterken. Het is waardenvrij en geeft door middel van een eenvoudige 4-kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren. Het biedt concrete handvatten voor teameffectiviteit.

Aan de hand van een online vragenlijst van 25 vragen wordt een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel opgesteld met daarin jouw unieke kleurenmix. Dit resulteert in een groter zelfinzicht, waardoor ieder teamlid zijn gedrag op anderen kan afstemmen. Het kunnen herkennen, waarderen en benutten van verschillen is van cruciaal belang voor de performance van teams.

KAIROS IN MOTION | Insights
KAIROS IN MOTION | gesprek

Met Insights Discovery als stevige start ontwikkelde ik de volgende tweedaagse training voor de zorg, waarbij 14 accreditatiepunten behaald kunnen worden: 

Een beter gesprek begint bij de ander

In deze training gaan we diep in op jouw eigen voorkeuren in communicatie. We starten met een kleurenprofiel via Insights Discovery.  Met deze inzichten leer je om jezelf, je collega’s en je cliënten beter te begrijpen én in te spelen op een heldere eigen communicatie. Je leert kijken naar houding, luisteren naar taal en ook je eigen houding en taal daarin te ontwikkelen. We gebruiken ook technieken uit de NLP om inzicht te krijgen in eigen patronen. Daardoor creëer je een mogelijkheid bij jezelf om te kiezen voor een andere manier van reageren.