Teamcoaching in Eindhoven

 

Wie kan genieten van muziek weet hoe deze tot stand is gekomen; door een succesvolle samenwerking in een team!

“Goede teams zijn als een jazzband. Er is meestal geen vaste partituur en geen dirigent die aangeeft wanneer je moet invallen. De bandleider (als die er al is) speelt mee én moet zijn gedrag afstemmen op de anderen en andersom.” – Aldus Gustavo Rezzetti.
Wat is het gaaf als je dit terug kunt zien op de werkvloer.  Als je kunt zien dat medewerkers het gevoel hebben met elkaar de taak te volbrengen. Dat het fijn is om naar je werk te gaan omdat je weet waarvoor je het doet. Dat je plezier hebt met je collega’s en met elkaar in een prettige werkflow zit. Zelfs de beste teams maken fouten, het gaat erom hoe ze daarmee omgaan. Het gaat erom welke kansen er gezien worden tot verbetering. Met als toevoeging wellicht het belangrijkste punt, hoe je deze kansen samen aanpakt; vanuit ieders kwaliteit.

Ik coach teams in dit veelzijdige teamsucces; mooie resultaten bereiken én het goed hebben met elkaar!
Deze teamcoaching in Eindhoven kan extra waardevol worden door het inzetten van Insights Discovery of Deep Democracy

Waarvoor kunnen teams bij mij terecht:

Als teamcoach kan ik vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden.
Soms spelen er dingen op het relationele vlak:

  • als de samenwerking in een team vastloopt
  • medewerkers ervaren onveiligheid of voelen weinig verbinding
  • er is gedoe in het team

Maar ook ontwikkelvragen kunnen het uitgangspunt zijn om een teamcoach in te schakelen:

  • de ontwikkeling naar een zelfsturend team
  • de groei naar een efficiëntere, succesvollere samenwerking
  • het onder de loep nemen, en verbeteren van de huidige processen

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn heel veel mogelijkheden om als teamcoach met een team aan het werk te gaan. Ik heb een rugzak vol methodes en kan zo bijvoorbeeld via Insights Discovery, Deep Democracy of met een systemische blik kijken naar het team. Echter, de eerste stap begint met het onderzoeken van de hulpvraag van het team. Daarbij kijk ik graag weer even terug naar de Jazzmuziek…

Stap 1: Onderzoek naar het metrum en de timing:
Een Jazzband begint nooit zomaar met spelen. Ze onderzoeken eerst samen de toonsoort en ervaren de timing.
Samen bekijken we waar het team tegenaan loopt. We onderzoeken het probleem en voeren samen vooral een vragend gesprek. Aan de hand van  dit gesprek en de vragen die hieruit voortkomen schrijf ik een voorstel tot ontwikkeling.
In dit voorstel komt een globale omschrijving van de onderwerpen die we in het traject met elkaar gaan doorlopen. Hierbij kijk ik ook naar de inzet van eventuele tools, zoals bijvoorbeeld Insights Discovery of werkvormen vanuit Deep Democracy.

Stap 2:  Muziek maken
Jazzmuziek is van het moment, in het nu – er worden op elk moment nieuwe muzikale keuzes gemaakt.
En zo verloopt ook ons traject. Globaal weten we welke onderdelen langskomen, maar dat wat zich aandient én van belang is gaat altijd voor. Zo kan de inhoud van één sessie over meerdere sessies doorlopen. Daarnaast kan dat wat ineens niet meer zo van belang is kan een andere vorm krijgen. We maken samen keuzes, dit vormt het pad wat bewandeld gaat worden.
Denk bij dit pad bijvoorbeeld aan:

  • inzicht in communicatiepatronen, via Insights Discovery
  • een (quick)scan die inzicht geeft in de samenwerking in een team
  • onderzoeken van mogelijkheden voor groei tot meer succesvol werken binnen het team
  • ook het boven tafel halen, van dat wat onder tafel leeft heel goed zijn om te komen tot betere besluiten. Besluiten waarin de stem van de minderheid gehoord wordt oftewel Deep Democracy
Benieuwd of ik iets kan betekenen voor jouw team? Ja, ik ontvang graag meer informatie!

Waarom zou je kiezen voor Teamcoaching in Eindhoven van Kairos in Motion?

Over mij

Het is mijn missie als teamcoach om mensen in verbinding te brengen met elkaar, zodat zij elkaar vanuit een nieuw perspectief kunnen bekijken en beluisteren.

Mijn naam is Jessica van Strien, eigenaar van Kairos in Motion.
Mensen ervaren mij als open, toegankelijk en enthousiast, dat zorgt ervoor dat ik gemakkelijk in verbinding kom met jouw teamleden. Deze verbinding zorgt voor veiligheid binnen de groep, waardoor mensen zich durven uit te spreken. Het zorgt ervoor dat er ruimte is voor het bespreken van dat wat werkelijk dwars zit. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gehoord en gezien voelen. Juist ook binnen managementteams vind ik het belangrijk om deze veiligheid te scheppen, zodat zij échte samenwerking in een team ervaren.
Als ik na afloop van mijn coaching hoor dat teamleden aangeven opgelucht te zijn, dat zij zich hebben kunnen uitspreken, vind ik dat een groot compliment. Door op een veilige manier ‘de leeuw in de bek te kijken’, kan ik horen wat niet gezegd wordt. Het aankijken van het probleem zorgt voor kansen tot ontwikkeling.

Naast teamcoaching in Eindhoven, coach ik teams door heel Nederland.
Ik ben Insights Discovery practitioner met een systemische blik. Ik werk graag met werkvormen vanuit Deep Democracy om échte samenwerking in een team te verdiepen.
Daarnaast ben ik geregistreerd Teamcoach volgens het StiR keurmerk voor professioneel begeleiden.
Ik hou enorm van het zelfstandig ondernemen en ben de trotse eigenaar van twee bedrijven.

Jessica-van-Strien

Met externe hulp samen werken aan verbeteren is een teer proces dat risico’s met zich meebrengt. Bij Jessica is dat in goede handen.

Jan-Willem van der MarkTeamleider Ruimte gemeente Asten

Jessica is daarbij een spontane en positief triggerende coach, ze weet echt lijn in het geheel te brengen.

Michiel KnibbeTeamleider Fysiotherapie Heikant

Een snelle en creatieve denker die gebaande paden durft te verlaten zonder te verdwalen. Met gevoel voor humor zonder de diepte uit het oog te verliezen. Zij brengt met haar scherpe blik en grote hart, een fijne energie mee waar veel teams hun voordeel mee kunnen doen.

Begga StegginkTransitiemanager Fontys Hogescholen
erkend-teamcoach-eindhoven
Insights-discovery-teamcoach